Sycylia; przewodnik z dodatkiem kulinarnym
Cena regularna:
towar niedostępny
opis
Sycylia
przewodnik z dodatkiem kulinarnym
autor: Karolina Adamczyk
seria: przewodniki terramare
data wydania: 2024
data aktualizacji: 2024
format: 14 x 21 cm
liczba stron: 224
oprawa: miękka za skrzydełkami
wersja językowa: polska
ISBN: 978-83-8355-159-3
EAN: 9788383551593
Ekscytująca opowieść o Sycylii,
wyspie, na której do dzisiaj widoczne są ślady różnych kultur: od starożytnego dziedzictwa w Syrakuzach, Agrigento i Segeście, przez arabsko-normańskie pałace w Palermo i Monreale, po perły baroku w Noto, Ragusie i Katanii – „mieście z lawy”. Zdobądź Etnę, zanurkuj w wodach Morza Śródziemnego, obejrzyj przedstawienie sycylijskiego teatru marionetek, poczuj atmosferę wielkopostnych misteriów i daj się porwać magii barwnego karnawału, a na deser skosztuj marcepanowych owoców
i jedynej w swoim rodzaju modikańskiej czekolady.
W przewodniku terramare znajdziesz:
• fascynujące opisy miejsc wartych odwiedzenia, najciekawszych atrakcji i ukrytych skarbów,
• mnóstwo ciekawostek w formie wyimków z tekstu, ramek, stron tematycznych,
• praktyczne porady i informacje o życiu w mieście oczami jego mieszkańców,
• dowiedz się więcej – dla ciekawskich,
• wspaniałe zdjęcia, które pozwolą poczuć klimat miejsca jeszcze przed jego odwiedzeniem,
• mapy z najważniejszymi punktami, plany głównych obiektów, a dodatkowo darmową mapę w aplikacji na smartfon,
• praktyczny i poręczny dodatek kulinarny z informacjami o kuchni lokalnej oraz słowniczkiem przydatnych w restauracji słów i zwrotów.
Producent:
ExpressMap Polska Sp. z o.o.
ul. Jeździecka 1/11, 01-461 Warszawa
e-mail: sklep@expressmap.pl
Region
Państwo | Włochy |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.